Monday, June 1, 2009

STATE LEVEL KAAMATAN

Congrats to Papar, KK & Penampang Unduks..! (Photos courtesy of GOGDS Photography)

Well, well, well.... selain daripada ramai artis KADUS yg hadir tidak kurang jugak other non-Kadus celebs yang datang. Secara jujurnya,..saya sudah 4 tahun tidak menghadiri Pesta ni..why? Because, I find it..monotonous,..mendatar..(ish..macam menyanyi ja)..bukan maksud saya begitu. Other than, mau cari parking yang susah butul.. kalo suruh cari kutu dirambut lagi senang.. Anyway,.. saya pun dengan hati yang besa-besa ja..pergilah ke KDCA. Nasib saya bijak..dapat parking di bangunan blok kedai yang baru sebelah Damai Club.


So Ok,..what is new? Teda! Cuma kawan2 saja yang baru. Secara jujurnya lebih menyeronokkan lepak2 diluar dewan daripada di dalam. I am not a beauty pageant fan,.. So I lepak2 diluar dan jumpa beberapa orang celebs:

Astroboy: Hey Alvin (Infinatez)! bila lagi ko sampai di KK?
Alvin: Oh baru jugak beberapa hari
Astroboy: Any shows?
Alvin: Ada last week tapi ko tidak datang..hmm
Astroboy; Oops sorry saya di atas Gunung waktu tu..you look better
Alvin: Thanks,..tengah jaga body kunun ni.. (uiseeh)
Astroboy: Napa mo ikut Mr Kaamatan kah ni.. tapi...
Alvin: Ya lah tu.. kalo saya tinggi sikit ,..saya mo ikut jugak tau.
Astroboy: Ohh.. I heard Atama featured you in his latest album Bakakuk? Apa lagu ko nyanyi sana?
Alvin: Miniagal Do Singsing.
Astroboy: Bah nanti saya pigi gerai Atama kijap lagi..GTG.. good luck!
Alvin: Orait! BBKK!


Lepas tu..saya pun masuklah kedalam Dewan..main curi masuk pintu tepi. The fun starts here kununlah. Sapa organiser Unduk Ngadau ni ah..? Huminodun Foundation ni kalau tak silap.. number one.. napalah dorang tidak sediakan big screen di luar dewan so that everyone outside can also tengok the show.. Ya lah memang dewan KDCA tidak dapat menampung semua, tapi apa salahnya ada one giant screen di luar.. hmm. Huminodun Foundation if you are reading this please do something tahun depan.

Performances,.. well I saw Joy, Danny & Evaristus...lepas tu...Joy , Evaristus & Danny,..pas tu,.Danny Joy & Evaristus.. err.. konsert Joy, Evaristus & Danny ke hari tu? I was told by kawan2 yang dorang tiga urang saja perform..eh..? HF (Huminodun Foundation) save cost kah dalam kegawatan ekonomi ni..? Saya harap dorang Joy, Danny & Evaristus kena bayar RM2000 each.. kerna nyanyi banyak lagu.. if not rugi oh.. Joy & Danny amacam? Sekarang sudah jadi artis panas..buli demand sudah tu.. gitu.

Emcee...odoi dogo! Ya ampun!!!! Dennis Primus sucks!!! OK dia seorang DJ, setahu saya lah..tapi emcee BM dia terabur & dont make sense.. contohnya:

" Beliau mempunyai bakat sedia ada untuk memasak!" OMG!! What is that? Dennis.. you mean the girl dilahirkan trus pandai memasak? Here is another good one..

" Beliau mempunyai bakat semulajadi untuk memnyanyi rentak R&B, Balad & Pop".. huahuahua..hampir terguling2 saya ketawa!! Ada lagi..ni siuk

" Beliau ingin menjadi seorang pakar jururawat.." What you mean bro? Nursing specialist kah atau jadi nurse..?

"Beliau ada bakat semulajadi untuk sumazau."...hahahahhaha..luculah Dennis ni.

"Baiklah..kita ada 5 peserta terakhir"..tetatpi atas stage ada 6 orang.. hehehehe..

Oh no Dennis.. better stick to emcee dalam Kadus..you are better there man!

MEETING ATAMA.


Atama was there promoting his latest album , Bakakuk... Oh..waktu ni saya baru saja kuar sebab tidak tahan dengar emceeing Dennis Primus..funny guy lah dia. I know Atama, or Andrew since...well over 15 years now..imagine tu.. So saya bagi support artis kita and bought his album .. Initially WHAT?? RM29.00 !! Atama mahal jugak ni.. He has more than 8 songs..with some remixes.. He has Alvin (infinatez) in his album as well as backup vocals by Gezelle (I think..dia ikut My Starz LG).. Executive Producer is himself. After listening to the songs.. RM29.00 is worth it. The mastering is good..arrangement lagu oun bagus dan seperti besa, Atama punya signature hip-hop kadus songs.. Ada 2 lagu rentak reggaeton which are my favourites.

Eehh..panat typing sudah..later saya buat part two.. ciao!

4 comments:

gogds said...

ASTROBOY, for your info, Huminodun Foundation was not the organiser for the State Level Unduk Ngadau Kaamatan.

Arif said...

So sad sia inda dapat pigi KDCA masa tu. Karaja bah..huhuhu

Astro Boy said...

Thanks GOGDS,.. lama sudah tidak pigi..out of touch! Nanti,..saya mo find out sapa the organiser coz they need to improve on many stuff.. Namely fees for performers.. As per YB Datuk Masidi,.. kalo kena bayar RM50 or RM100..that is an insult especially kalo performers are artis sabah yg hot and pemenang Sugandoi 2009.

gogds said...

The organiser is none other than KDCA's State Level Unduk Ngadau Committee 2009.

If I heard the information correctly, the singers were paid at least RM200.